Zo overleef je het festivalseizoen! De beste survival tips op een rijtje

Het festivalseizoen is alweer in volle gang! Je festival agenda staat waarschijnlijk bomvol met de tofste feestjes. Pinkpop, Lowlands, Awakenings, Thuishaven, Tomorrowland, Defqon.1, Mystic Garden, De Zwarte Cross.. etc. Te veel om op te noemen! Je kijkt er lang naar uit en hebt er super veel zin in, maar heb je ook al nagedacht over de minder aangename dingen? Check hier of jij je goed hebt voorbereid en geniet onbezorgd van alle optredens!

Sluit een verzekering af

De eerste en meest belangrijk tip: zorg ervoor dat je verzekerd bent! Vooral als je een meerdaags festival op de planning hebt staan. Telefoons, speakers of andere waardevolle spullen, niets is 100% veilig in een polyester tent (of je broekzak).

Droogshampoo, doekjes en washandjes

Tijdens een meerdaags festival wil je natuurlijk douchen, maar ijskoud water en lange wachtrijen maken dit een hele onderneming. Ten eerste is het een goed idee om de douche spits te vermijden, tussen 08:00 en 11:00 uur. Een tweede oplossing is wegwerp washandjes, deodorant doekjes en droogshampoo. Het kost weinig tijd en je voelt je zeker weten een stuk frisser!

Regen? Geen probleem!

Laat je feeststemming niet verpesten door het weer! Zonneschijn of regen, een festival gaat altijd door. Check het weerbericht en wees goed voorbereid op alle weersomstandigheden. Voor minder dan een euro koop je een regenponcho in de winkel of op het festival zelf. En trek een paar schoenen of laarzen aan die de blubber kunnen doorstaan!

Neem een hangslotje mee

Je tent beschermen tegen vakkundige inbrekers gaat waarschijnlijk niet lukken, maar je tent en spullen beschermen tegen dronken festivalbezoekers met een hangslotje is zeker aan te raden. Zorg ervoor dat het slotje niet te veel in het zicht hangt, dit kan averechts werken. Je tent wordt zo alleen maar interessanter voor inbrekers.

Redder in nood: de powerbank

Oplaadpunten zijn vaak een probleem op festivals. Ze zijn bezet of je moet ervoor betalen. Een mobiel is sneller leeg dan je denkt, zeker als je je favoriete optredens wil vastleggen en met je vriendengroep in contact moet blijven. Een powerbank is de oplossing! Neem een powerbank mee van huis of schaf er één aan op een festival.

Goede nachtrust

Investeer tijd en geld in een goed luchtbed. Slaapmatjes zijn een makkelijke optie, maar hier ga je zeker weten spijt van krijgen! Je lichaam is je echt dankbaar voor een lekker luchtbed. Nachtrust is super belangrijk, zeker tijdens festivals, waar je lichaam behoorlijk wat te voortduren krijgt.

Verspil geen geld aan duur eten

Neem je eigen eten mee! Maar wat kan je meenemen zonder koelkast en gastoestel? Het is altijd een goed idee om een aantal snacks mee te nemen voor de brakke ochtend of als tussendoortje. Koeken, muesli repen (zonder chocolade), fruit, nootjes, chips, crackers, blikjes leverpastei en pindakaas zijn een aantal goede voorbeelden. En oja, een goede tip om een kater te lijf te gaan: Espresso Martini!

Vuilniszakken!

Neem een rol vuilniszakken mee. Een vuilniszak is namelijk multifunctioneel! Niet alleen houd het je campingplek netjes, het dient ook perfect als kleedje op een natte ondergrond, tas voor vieze kleren, waterafstotende laag/tas of poncho.

Desinfecterende handgel en zakdoekjes

Gedurende het festival worden de faciliteiten steeds smeriger. Wees hierop voorbereid. Op de wc zonder toiletpapier? Plakhanden van het drinken? Geen zeep tot je beschikking? Eten op je festival outfit? Zakdoekjes en handgel zijn een must!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *