Dit is Duncan Laurence, de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019

Toen de inzending voor Nederland bekend werd gemaakt, heerste er de vraag: Wie is Duncan Laurence? De afgelopen jaren werd Nederland vertegenwoordigd door vele grote artiesten. Dit jaar werd er gekozen voor een authentieke artiest met een ingetogen nummer. En dit heeft zeker weten zijn vruchten afgeworpen! Maar wat is de geschiedenis van deze fantastische zanger, en hoe kwam hij bij het Eurovisie  Songfestival terecht?

Bron: ANP

Duncan Laurence (Duncan de Moor) werd geboren op 11 april 1994. Voor degenen die ‘The Voice of Holland’ hebben gekeken is hij geen onbekende. In 2014 was hij hier een halve finalist, onder begeleiding van coach Ilse de Lange.

Duncan groeide op in een klein plaatsje, waar muziek vreemd was. Ondanks dat muziek geen onderdeel was van het basisonderwijs, vond hij andere manieren om muziek te maken. Elke dag speelde hij piano en schreef hij zijn eigen liedjes en gedichten in een klein theater in de buurt.

Op 16-jarige leeftijd begon Duncan aan de Rock Academy in Tilburg. Hier ontdekte hij hoe groot zijn passie voor muziek daadwerkelijk is. Van zijn docenten leerde hij muziek maken voor een groot publiek, zonder zijn eigen verhaal en integriteit te verliezen.

Bron: Sebastian Scheiner/Associated Press

Tijdens ‘The Voice’ in 2014 werd hij opgemerkt door Ilse de Lange. Zij wees de selectiecommissie op het geweldige talent van haar pupil. Zijn song blies de commissie weg, het was authentiek, persoonlijk, gevoelig en puur.

Het nummer ‘Arcade’ is in eerste instantie gebaseerd op een persoonlijk verhaal van Duncan. Hij haalde inspiratie uit zijn eigen leven. Het persoonlijke nummer veranderde al snel in een nummer waarin iedereen zichzelf herkend. Het gaat over het verlangen naar liefde, een gevoel dat vele mensen kennen.

Bron: ANP

De ‘bookies’ schatten Duncan en zijn nummer van te voren hoog in en alle voorspellingen worden waarheid! Duncan wint met zijn unieke nummer het Eurovisie Songfestival 2019.

Bronnen

Visser, Jelmer. 2019. Het antwoord op de vraag: ‘Wie is Duncan Laurence?’. Metroniews.

Eurovisie Songfestival: 30-03-2019. Biography Duncan Laurence – The Netherlands. Avrotros.