Acteren en zingen in ‘Evita’, ‘Marry Poppins’ en ‘Cats’, Matias zijn dromen kwamen uit

Matias Stegmann, zangdocent bij Muziekonderwijs.nl, besloot zijn carrière op 17-jarige leeftijd volledig om te gooien. Hij ruilde zijn leven als ingenieur student in voor de musical business. Inmiddels heeft hij de hoofdrol gespeeld in de musical ‘Cats’ en rollen vertolkt in de musicals ‘Evita’ en ‘Marry Poppins’.

Matias vertolkt de hoofdrol in de musical ‘Cats’

“Ik denk dat ik 18 was toen ik voor het eerst een musical zag. Het was “We will rock you” met de muziek van Queen, en ik dacht: “WOW, dit ziet er zo goed uit! Op een dag wil ik op dat toneel staan en performen.”

Matias (32) komt uit Argentinië. In zijn leven heeft hij in veel verschillende landen gewoond. “Toen ik een kind was, keek ik altijd naar muziekprogramma’s waarin er veel gedanst en gezongen werd. Ik deed altijd uitgebreid mee.”

Hij ontdekte zijn talent door zanglessen te volgen

“Toen ik 17 was, zei mijn nicht tegen me: “Ik ga zanglessen volgen” en toen dacht ik “He? Is het mogelijk om zang te leren?” Ik ging naar dezelfde docent als mijn nicht om te leren zingen en ik ontdekte dat ik kon zingen! Na middelbare school ging ik naar de Universiteit om ingenieur te worden maar na 2 jaar besloot ik dat ik musicals wilde doen. Kort hierna begon ik te werken op cruiseships als zanger.”

Op zijn 21e begon hij zijn professionele carrière op diverse cruiseships waaronder de Royal Caribbean en Disney Cruise Line. Daarna besloot hij om naar New York te verhuizen, omdat hij in musicals wilde werken. “Ik werd gekozen om de hoofdrol in de musical “Cats” te vertolken. Dit was een super fijne ervaring.”

“Na mijn contract besloot ik om een master Muziektheater in Londen te doen. Tijdens de master volgde ik ook een  certificatie om zangdocent te worden en ik merkte dat het super leuk vond om zanglessen te geven. Na het voltooien van mijn master kwam ik in de West End productie ‘Evita’ terecht, één van mijn droomshows en werd ik de vaste understudy voor Che.”

Matias (links) in de musical ‘Evita’

In de musicalwereld terecht komen is niet makkelijk

Matias verteld dat het niet makkelijk was om een baan als musicalacteur te krijgen. Je moet heel vaak auditie doen en in de meeste gevallen hoor je: ‘Helaas, je bent niet gekozen voor de productie’. Hij gaf niet op en bleef veel zang-, spel-, en danslessen volgen. “En ineens krijg je dat telefoontje waarin je hoort dat je wel gekozen bent. Ik geloof dat het een combinatie is van hard werken en being in the right place at the right time”.

“Mijn favoriete shows die ik gedaan heb zijn Mary Poppins, Cats en Evita. De drie voorstellingen verschillen erg van elkaar, maar bij alledrie had ik heel veel plezier. Cats was de grootste uitdaging omdat ik 95% van de tijd op het toneel was en heel veel moest dansen en spelen.”

De cast van de musical ‘Cats’

Volg je intuïtie en je eigen pad

“Ik wil andere mensen inspireren om hun stem te ontwikkelen en meer zelfvertrouwen te krijgen. We leven in een maatschappij waarin het heel erg moeilijk is om voor jezelf op te komen door je stem te laten horen. Ik wil mensen leren om hun stem met plezier en overtuiging te gebruiken.”

“Vergelijk jezelf nooit met andere mensen. Volg jouw intuïtie en jouw eigen pad. Werk hard en things will come your way!” Dit verwijst ook naar zijn favoriete quote: ‘What’s meant for you will come your way, everything else will fall away’.

Zanglessen volgen bij Matias

Ben je geïnteresseerd in het volgen van zanglessen bij Matias? Bekijk zijn profiel en neem contact met hem op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *