Muziekopleiding

Als stagiaire aan de slag bij Muziekonderwijs.nl

Voor wie?
Stage zoekenden bij muziekopleidingen – voor individuele en groepslessen.
Voor studenten aan een conservatorium of gelijkwaardige opleiding die zich ook willen ontwikkelen tot zelfstandig en professioneel muziekdocent in hun hoofdvak/instrument.

Wanneer je als muziekstudent op zoek bent naar een fulltime- of meeloopstage tijdens je opleiding, ben je van harte welkom bij Muziekonderwijs.nl.

De stageperiode vindt meestal plaats binnen de methodiek lessen tijdens je opleiding. Geschikt voor zowel muziekstudenten die de ambitie hebben om zich fulltime te focussen op het doceren van muziek, als voor studenten die naast uitvoerend musicus parttime lesgeven willen gaan geven.

Verschillende stagemogelijkheden:

Meeloopstage:
Muziekonderwijs.nl beschikt over honderden professionele muziekdocenten die door heel Nederland lesgeven. Tijdens de vele lessen, kun je als stagiaire mee kijken en snuffelen aan de dagelijkse lespraktijk.

Fulltime stage:
Dien je zelfstandig muziekles te gaan geven? Dan hebben wij vele mogelijkheden binnen Muziekonderwijs.nl om jou aan leerlingen te helpen. Door een profiel aan te maken op Muziekonderwijs.nl leer je meteen hoe het werkt in de praktijk binnen de professionele muziekwereld. Je krijgt door Muziekonderwijs.nl leerlingen waarmee je aan de slag kunt en daarnaast verdien je hiermee een kleine stagevergoeding.

Wat heeft Muziekonderwijs.nl te bieden?
Muziekonderwijs.nl biedt jou als student/stagiaire de mogelijkheid om binnen een professioneel team en organisatie kennis te maken met het professioneel docentschap d.m.v. een online profiel op het platform van Muziekonderwijs.nl.

Als student/stagiaire zal je onder begeleiding aan de slag gaan als muziekdocent. Je wordt in het gehele proces begeleid en zal kennis maken met verscheidene aspecten die je als werkend muziekdocent tegenkomt, bijvoorbeeld:

  • Welke verwachtingen hebben wij als opdrachtgever bijvoorbeeld van een CV/motivatiebrief; en sollicitatiegesprek
  • Hoe presenteer je jezelf op het platform als docent
  • Welke zakelijke aspecten (zoals KvK-inschrijving, BTW-nummer, administratie, uurtarieven) zijn van belang als je als zelfstandig muziekdocent aan het werk gaat.
  • Hoe communiceer je met leerlingen/cursisten, maar ook met een opdrachtgever als een muziekplatform/muziekschool
  • Hoe haal je het maximale uit je leerlingen en op welke manier maken ze deel uit van je netwerk?
  • Wat zijn je uiteindelijke carrière doelstellingen als muziekdocent?
  • Hoe ziet je muziekbusiness eruit als je klaar bent met je studie?

Ons doel is om de beginnende muziekdocent/stagiaire vanaf het eerste moment te begeleiden en uiteindelijk te vormen tot echte professionals, zowel op het gebied van lesgeven, als het zakelijke aspect.
 
Spreekt je dit aan en ben je geïnteresseerd om stage te lopen bij Muziekonderwijs.nl? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens. We verwelkomen je graag!
 
Muziekonderwijs.nl
0612151583
[email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *