Muziekles

Beginnend muzikant
Beginnen met muziekles is altijd leuk: welk instrument ga je bespelen, bij wie neem je les, hoe vaak neem je les? Bij muziekonderwijs.nl willen je zo goed mogelijk helpen met het maken van deze keuzes. Daarom zetten we hier de belangrijkste dingen over muziekles op een rijtje.

Instrument
Een van de belangrijkste zaken bij een muziekles is een instrument. Instrumenten zijn er in alle soorten en maten, van enorme blaasinstrumenten tot kleine snaarinstrumenten. Soms heb je al een idee van wat je wil leren spelen, bijvoorbeeld omdat je fan bent van een beroemde artiest of omdat je het geluid van dit instrument heel mooi vindt.

Mocht je nog niet weten wat je wilt, dan raden we je aan om gewoon veel uit te proberen. Neem een aantal proeflessen in verschillende disciplines, ga eens rondkijken, en zoek uit of er iets tussen zit wat je aanspreekt. Wees ook niet bang om in eerste instantie een ‘verkeerde’ keuze te maken, want het leren bespelen van een muziekinstrument is makkelijker als je al een ander instrument beheerst!

Docent
Een ander cruciaal onderdeel van een muziekles is een docent. Een goede docent kan ervoor zorgen dat je meer gemotiveerd bent en meer tijd zal steken in het bespelen van je instrument. Wie op jullie website is dan een goede docent, zal je je vast afvragen. Maar of een docent goed is, verschilt per persoon. Daarom bieden wij bij muziekonderwijs.nl een gratis proefles, waarin je kennis kan maken met het instrument en de docent. Zo kun je kijken of het ‘klikt’. Mocht je na een aantal lessen toch niet het idee hebben dat dit de optimale situatie is voor jou, dan kun je altijd een andere docent zoeken op onze website. Zo kun je het maximale uit jouw muziekles halen.

Oefentips
Er zijn veel manieren om je spel te verbeteren, maar uiteindelijk komt het allemaal neer op een ding: oefenen. Heel veel oefenen. Of je nou naar het conservatorium wilt, of je mee wil spelen met een band of dat je graag je leraar verstelt wil doen staan bij je volgende muziekles, je zal moeten oefenen.

Een van de beste dingen om te onthouden is dat het beter is om regelmatig te oefenen dan een keer heel lang. Je kan beter elke dag 10 minuten spelen in plaats van een keer in de week een uur. Ook zorgt dat er voor dat je elke muziekles weer voorbereid naar de les komt, waardoor je meer uit de muziekles zelf zal kunnen halen. Houd het daarnaast ook leuk. Deel je tijd in, waarbij je een deel van je tijd gebruikt om ‘saaie’ oefeningen te doen, en een deel gebruikt om iets ‘leuks’ te doen, zoals een liedje spelen.

Locatie
Veel van de lessen bij Muziekonderwijs.nl worden gegeven bij de docent thuis of in een oefenruimte. Dit zorgt ervoor dat de docent zijn materialen over lesgeven, boeken, computers, speakers, instrumenten etc bij de hand hebben. Heel vaak kan de lessen ook bij de leerling thuis als dat wenselijk is. Dit betekent gemak voor de leerling en met kinderen zeker minder reistijd. Aan lessen thuis bij de leerling zit er een vergoeding voor het reisen van de docent.

Een nieuwe manier van lesgeven is op locatie. Bij Muziekonderwijs.nl hebben wij nu een aantal locaties beschikbaar waar wij lessen kunnen geven. Dit betekent dat meerdere docenten op een locatie zijn waar de leerling langs kan om de lessen te krijgen.

Onze eerste les op locatie is hier te vinden:
Meer muziek in Rijswijk Buiten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *