Hoe kun je een boost geven aan jouw muzikale ontwikkeling?

Interview piano docent Andrea H.

Wanneer je 2 tot 3 lessen per week volgt, kan dit een goeie boost geven voor je muzikale ontwikkeling.
Ervaar hoe motiverend het is om steeds een stukje beter te worden en investeer in een goede basis waar je daarna verder op kunt bouwen!

Eén van onze docenten die mee kan praten over de positieve effecten van meerdere lessen per week is onze piano docent Andrea H.
Lees welke adviezen zij nog meer heeft!

1. Waarom zou een leerling voor extra muzieklessen moeten kiezen? 

Ik kan iedereen (kinderen én volwassenen) adviseren om met muziek bezig te zijn en te musiceren, omdat een speciaal gedeelte van het brein wordt geactiveerd, dat een mens met andere activiteiten niet stimuleert, zoals bewegingscoördinatie; vooral bij pianospelen word je genoodzaakt om met je beide handen verschillende activiteiten te verrichten. 

2. Welk effect heeft het voor de leerling? 

Naast deze serieus lijkende zaken, valt er ontzettend veel plezier te beleven met het ontdekken van karakters, kleuren, stijlen. Musiceren biedt oneindig veel creativiteit. Tijdens deze ontdekkingstocht kun je je helemaal laten gaan en je dagelijkse problemen vergeten. Maar om dit alles te kunnen waarnemen, heeft iedereen een hoogopgeleide docent nodig, die het hele proces stapsgewijs kan begeleiden. En de docent kan alleen optimaal helpen als er genoeg continuïteit is, d.w.z. dat de leerling regelmatig komt, bij kinderen minimaal één keer per week, om de draad niet te verliezen. Zo worden er op elke les succesmomenten beleefd. 

” Vooral nu in deze sombere tijden van de pandemie heeft
iedereen nóg meer stimulans nodig dan anders.
Muziek is daar het ideale wapen voor!”
– docent Andrea H.
3. Hoe profiteert een leerling van deze extra lessen? 

Vooral nu in deze sombere tijden van de pandemie heeft iedereen nóg meer stimulans nodig dan anders. Muziek is daar het ideale wapen voor. Mijn ervaring bewijst dat de lessen zeker kunnen helpen. Het komt regelmatig voor dat een leerling gefrustreerd en gestresst door werk/studie binnenkomt, maar na de les weer met een glimlach en een zorgeloos gevoel vertrekt!

4. Wat is er nodig om aan de slag te gaan met online lesgeven?

Uiteraard is stimulans en inspiratie het meest voor de hand liggend tijdens “live” lessen, maar met online lessen kan er ook heel veel bereikt worden en daar heb je slechts een laptop/iPad of smartphone voor nodig die op de toetsen gericht moeten worden en de pret kan al beginnen! Op je account kun je de lessen volgen via het online portaal van Muziekonderwijs.nl.