6 voordelen van online muzieklessen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht

Online muzieklessen worden steeds populairder. Hoewel er dit jaar natuurlijk een duidelijke oorzaak aan te wijzen is, zijn er goede redenen om deze trend voort te zetten in de toekomst!

Online muzieklessen hebben veel voordelen. Als je twijfelt of online muziekles wel iets voor jou is, zijn hier 6 redenen om online lessen opnieuw te overwegen:

1: Minder reistijd & meer flexibiliteit

De locatie waar de les plaatsvindt en de bijbehorende reistijd is van groot belang bij het zoeken naar een docent. Ook kan het veel tijd en moeite kosten om gezamenlijk de lessen op elkaar af te stemmen.

Met online lessen wordt dit veel flexibeler. Je vermijdt de reistijd van en en naar een repetitieruimte, dit zorgt voor een flexibeler schema voor zowel de docent als de leerling. Wil je graag heel vroeg in de ochtend les of liever later in de avond? Het scheelt een hoop tijd en geregel door de les online te volgen! Via muziekonderwijs.nl kan je een docent vinden die beschikbaar is en bij jou past!

2: Meer waard voor je geld

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom? Een groot voordeel van het volgen van online muziekles is dat je tijdens deze les oefeningen kunt opnemen die je daarna nog eens opnieuw kunt bekijken. Op deze manier kan je de les ‘hergebruiken’ en dus optimaal benutten!Daarnaast bespaar je tijd én heb je geen reiskosten. Dit maakt het voor sommigen misschien wel mogelijk om in plaats van één les, twee lessen in de week te volgen.
Zo maak je een vliegende start als je net begint met het leren van een nieuw instrument!
Natuurlijk kan je op Youtube gemakkelijk gratis muziek tutorials vinden, deze kunnen je heel goed helpen, maar ze zijn niet interactief en op maat gemaakt voor jou en jouw doelen. Onze docenten die online lessen geven, stemmen hun lessen af op jouw behoefte en leerdoelen en motiveren je als het even lastig wordt!  

3: Geen wachtlijst

Als je overweegt om te beginnen met muzieklessen, dan heb je waarschijnlijk al een instrument en weet je ongeveer wat je wilt leren. Lange wachttijden voor de plaatselijke muziekschool kunnen je tegenhouden. Laat je niet remmen en ga op zoek naar een professionele docent die jouw online van de beste lessen kan voorzien. Vind een docent en start gelijk! 

4: Kies docenten in het hele land

Altijd al de Ukelele willen bespelen die je van je grootvader hebt geërfd, maar je kan in de buurt geen docent vinden? Maak je geen zorgen, neem online les en kies uit één van onze professionele docenten werkzaam in heel Nederland. Bedankt, internet!

Leer online gitaar spelen vanuit huis

5: Rustige leeromgeving!

Sommige mensen gaan ervan uit dat muziek een extraverte activiteit is die veel sociale interactie en misschien zelfs optredens vereist. Als je dit niet jouw voorkeur heeft, kunnen online muzieklessen een goed alternatief bieden. Voor sommigen voelt het veel prettiger om online instructies te ontvangen. In plaats daarvan kan je comfortabel in je eigen huis deelnemen en meedoen via de webcam.

6: Eerder onafhankelijk

Eén van de positieve effecten die onze docenten ervaren bij het geven van online lessen is dat hun leerlingen doorgaans sneller onafhankelijk zijn en sneller nieuwe uitdagingen aan durven te gaan. Dit komt waarschijnlijk doordat de leerling zich rustig en vertrouwd voelt in zijn eigen omgeving en zodoende eerder een risico durft te nemen. Kijk! zes goede redenen om online muzieklessen te nemen.


Zoek hier naar een geschikte docent en begin vandaag nog aan een nieuw avontuur!