Het is nooit te laat voor een carrièreswitch! Simone ruilde haar kantoorbaan in voor een carrière in de muziek

Het vergt lef om je vertrouwde baan vaarwel zeggen om je volledig te focussen op muziek. Simone werd op haar 38e aangenomen op het  Conservatorium van Amsterdam en hing haar ‘zekere’ bestaan als personeelsfunctionaris aan de wilgen.  

“Ik was 38 toen ik auditie deed voor het Conservatorium van Amsterdam (Vocal Jazz). Ik werd aangenomen door mijn talent en mijn brede kennis. Dit was niet gebruikelijk voor het Conservatorium. Ik besefte en voelde toen dat alles op zijn plek viel… Dit was de beste keuze ooit en paste ook helemaal bij mij!”

Simone groeide op met muziek

Muziek staat altijd centraal in het leven van Simone. “Als kind zong ik al mee met alles waarop ik mee kon zingen, van rock tot opera. Mijn opa, beide oma’s, mijn moeder en broer waren allemaal actief in de muziek. Ik heb het dus niet van een vreemde.”

“Pianoles en zingen zijn altijd een rode draad in mijn leven geweest, maar het is gaandeweg duidelijk geworden dat mijn werkelijke passie bij het zingen ligt.”

Ze heeft diverse jaren gewerkt als groepsleidster, secretaresse en personeelsfunctionaris. Haar twijfel om het roer om te gooien heeft te maken met het feit dat een keuze voor een muziekcarrière van huis uit niet zo werd gestimuleerd, maar nog te veel als een hobby werd gezien.

Het risico is groot, maar het is het waard

Je moet heel succesvol zijn om rond te komen van een carrière in de muziek (mensen die kunnen leven van hun optredens). Simone: “Ik adviseer mijn getalenteerde jonge leerlingen die graag auditie willen doen voor het conservatorium altijd om nog een andere studie te volgen, als alternatief. Vandaag de dag is het grote succes slechts voor enkelen weggelegd.”

“Ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing. Ik krijg super veel energie van mijn werk. Ook heb ik veel vrijheid en afwisseling qua werktijden. Zowel met het lesgeven als als uitvoerend zangeres.  Ik kan dit heel lang bijven doen en ik blijf mijzelf ontwikkelen in het zingen.”

Volg je hart en intuïtie

“Als je werkelijk voelt dat de muziekwereld en het muziek maken jouw doel is… ga er dan voor! Je kunt talent hebben bij aanvang maar alleen daarmee red je het niet in de muziek business. Er zijn ook andere eigenschappen nodig om redelijk succesvol te kunnen zijn en om je staande te houden in deze ‘toch harde’ wereld.

Zangles bij Simone

Ben je geïnteresseerd in het volgen van zanglessen bij Simone? Bekijk haar profiel en neem contact met haar op!