Anne Chris – zangdocente bij Muziekonderwijs.nl – brengt nieuw album uit

16 mei wordt haar nieuwe album: ‘Flowing Freely’ uitgebracht en we kunnen niet wachten om het te horen! Het album bestaat uit twee covers en acht eigen nummers. Anne: “Het is een heel afwisselend album geworden, met invloeden uit pop, soul, blues, jaz en folk. Bij ieder stuk is gezocht naar een passende begeleiding/instrumentatie om de sfeer te benadrukken.”

Het nieuwe album: Flowing Freely, Anne Chris

Helden zijn overal, ook in muziek!

“Stevie Wonder is mijn muzikale held, ik ben naar een van zijn concerten geweest in de Kuip in Rotterdam, en ook live is hij fantastisch. Hij kan alles; zingen, componeren, hij schrijft prachtige teksten en dan bespeelt hij ook nog meerdere instrumenten! Ella Fitzgerald is mijn favoriete klassieke jazz-zangeres en van de nieuwe generatie vind ik  Lizz Wright  en Esperanza Spalding heel goed. Andere favorieten van mij zijn: John Mayer, Beady Belle, klassieke muziek (o.a. Scarlatti, Chopin), Frank Ocean, Mathias Eick, Sade, Beyonce, Lianne La Havas, Chet Baker.”

Inspiratie uit mijn eigen leven

Op persoonlijk vlak is er in haar leven veel gebeurd. Veel mooie dingen, zo is ze bijvoorbeeld moeder geworden en getrouwd, maar ook verdrietige dingen, zoals het verlies van dierbaren. “De liedjes kwamen eigenlijk vanzelf, als in een ‘flow’. Dit verklaart dus ook de titel. Ik word gelukkig van schrijven/componeren, maar wil het ook graag delen met anderen. Dit is waarom ik een album ben gaan maken.”

De rivier de Amstel en haar eigen leven hebben een grote rol gespeeld in het creëren van het album. Ze hoopt dan ook dat ze andere mensen met haar muziek kan inspireren en/of troosten. “Ik zou het geweldig vinden als mensen er troost uit kunnen putten en er energie van krijgen, en inspiratie om te blijven dromen!”

Don’t blame it on me: haar nieuwste single

Zangles bij Anne

Anne is een zangdocente bij Muziekonderwijs.nl en vind het belangrijk dat haar leerlingen met een positief gevoel de deur uit gaan. Ze geeft zangles in de stijlen jazz, pop, soul en latin aan beginners en gevorderden.  Ze heeft ‘lichte muziek zang’ (jazz) gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar specialiteit is dus jazz, maar ze zingt ook graag andere stijlen zoals pop, soul en latin.

Een van de beste tips die ze haar studenten en andere zangers/zangeressen meegeeft is het opnemen van jezelf tijdens de les of tijdens het oefenen. “In mijn ervaring zijn de meeste leerlingen hun eigen strengste leermeerster. Het is natuurlijk ook super leuk om je oude opnames terug te luisteren, zo kan je je eigen progressie horen”.

Volgens Anne is het vooral super belangrijk dat je plezier blijft houden in wat je doet. Kies dus de juiste nummers. Een uitdagend nummer is goed, als het maar niet te hoog gegrepen is.

Sugar Stevie Ray: één van de nummers op Anne Chris haar nieuwe album

Ben je geïnteresseerd in een proef zangles bij Anne Chris? Bekijk haar profiel en neem contact met haar op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *