De taal van muziek is internationaal en onafhankelijk van de tijdsgeest

“Een jaar geleden in de koude maand februari kreeg ik een e-mail uit het warme Griekenland. De e-mail was van de beroemde componist en jazzpianist Milcho Leviev. Hij zag op YouTube mijn uitvoering van zijn stuk Toccatina.

Vanaf ongeveer 20 jaar geleden speel ik deze op verschillende concoursen als hedendaagse muziek. Toccatina is niet zo lang, echt een klein juweeltje die ik nog steeds graag in mijn concerten verweef.

Miroslav Dimitrov

Milcho zag deze opname en wilde mij laten weten dat hij erg onder de indruk was van de uitvoering en dat het stuk precies zo klonk als hij had bedoeld toen hij het schreef. Wat een geweldig compliment van de maker. Ik heb hem nooit ontmoet en toch blijkt de taal van muziek internationaal en onafhankelijk van de tijdsgeest.

Voor mij was dit een bevestiging dat een goede basis van muziekonderwijs de mogelijkheid geeft verschillende stijlen en genres te interpreteren en uit te voeren.

Video van Miroslav Dimitrov

De functie van muziek is onder andere om blijdschap te brengen bij anderen. Hoe mooi is het als dit op de manier gaat die de componist bedoeld heeft?

Miroslav op Muziekonderwijs.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *