Cord – basgitaardocent

Cord is een basgitaardocent bij Muziekonderwijs.nl. Daarnaast geeft hij les in contrabas, piano, Logic en Ableton Live. Hij werd door ons geinterviewd over zijn ervaring als muzikant en docent. Wil je meer weten over Cord of misschien wel een les van hem krijgen? Check zijn profiel.

Introductie: Ik ben sinds 28 jaar professioneel bassist in de genres jazz en popmuziek. Het plezier dat dit mij nog steeds elke dag geeft probeer ik mijn leerlingen ook te laten ervaren. Ik heb onder meer les gegeven aan het Conservatorium van Amsterdam, ArtEZ Conservatorium en de Muziekschool Amsterdam.

Welke muzikale opleiding heb jij gedaan? Conservatoriumopleiding Jazz/Lichte Muziek. Ik heb aan begin van mijn studie een fantastische docent gehad, die precies wist waar het in de muziek om draait. Het gaat er namelijk om dat je dat wat je van binnenuit hoort, naar buiten kunt brengen via je instrument.

Wanneer begon jij met muziek maken en waarom?Ik heb als kind pianolessen gevolgd en ben op mijn zeventiende begonnen met basgitaar spelen. Dat instrument sprak me enorm aan. Het gevoel in je buik door dat diepe geluid plus de melodieuze kant van de basgitaar vind ik nog steeds fantastisch. Later ging ik dan de muziek als geheel ervaren in een band of orkest en die kick die ik ervan krijg maakte dat ik me een leven zonder muziek nu niet meer kan voorstellen.

Welk soort werk / projecten doe jij / ben jij mee bezig op dit moment? Ik speel concerten met verschillende jazz en popbands. Verder doe ik zo nu en dan mee aan kinderconcerten. Ook schrijf ik muziek en ga daarmee de studio in. Ik heb zelf een kleine studio thuis waar ik ook regelmatig opneem.

Welke beroemde muzikanten bewonder jij? Prince, Keith Jarrett…… Prince vanwege zijn creativiteit en zijn formidabele groove. Keith Jarrett heeft me emotioneel denk ik het meest geraakt van alle jazzmusici.

Wat heb je van hem / haar geleerd?Dat muziek je op heel veel verschillende manieren kan raken. En dat het heel af en toe allemaal samenkomt. En daar gaat het om.

Wat inspireert jou?Ik luister zoveel mogelijk naar nieuwe muziek. En door mijn werk kom ik gelukkig steeds weer in aanraking met inspirerende nieuwe collega musici.

Waar ligt je passie in de muziek? Die vraag kan ik niet beantwoorden omdat ik van heel veel verschillende dingen kan houden.

Welk advies zou jij een beginner van jou instrument geven? Oefen langzaam, regelmatig en probeer alles wat je speelt ook te zingen.

Wat maakt jou een goede docent en wat is de belangrijkste boodschap die jij jouw leerlingen wilt geven? Mijn sterke kant is denk ik dat ik, door mijn werk als componist en producer, heel veel verschillende muziekstijlen enigszins begrijp en uit kan leggen hoe zij in elkaar zitten. Daardoor kan ik makkelijk inspelen op de persoonlijke voorkeuren van de leerling.

Ik vind het namelijk heel belangrijk dat de leerling iets doet wat hij ook echt leuk vindt en niet iets moet doen wat toevallig in het lesboek staat maar total niet aansluit bij zijn muzikale wensen. Want het gaat er tenslotte om dat je plezier hebt in het muziek maken. Pas dan kunnen andere mensen ook van jouw muziek genieten.

Wat vind je goed aan Muziekonderwijs.nl? Erg sympathieke en professionele mensen.

Volg nu les bij Cord H.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *