De twee gitaarsoorten

De gitaar is een historisch snaarinstrument met zijn typische vorm en zes snaren. De eerste gitaren waren akoestisch met een houten klankkast die de trillingen van de snaren versterkte. De bekendste gitaarsoorten zijn:

Akoestische gitaar

Een 6-snarige gitaar in twee groepen:
Westerngitaren hebben stalen snaren en een dunnere nek. Ze zijn gemaakt om zoveel mogelijk geluid te geven en daarom ook een beetje moeilijker om op te spelen.
Spaanse gitaren hebben nylon snaren en een bredere hals en worden vaak gebruikt door beginners vanwege de zachte snaren en de ruimte tussen de snaren.

Elektrische gitaar

De elektrische gitaar kan 6 tot 12 snaren hebben en is ook bekend als de “rockgitaar”. In tegenstelling tot de akoestische gitaar maakt de elektrische gitaar zelf bijna geen geluid. De trillingen van de gitaarsnaren worden opgepikt door de elektromagnetische elementen en vervolgens via een versterker verzonden om geluid te produceren. Bij Muziekonderwijs.nl kun je les krijgen in elektrische gitaar. Wij hebben veel leraren met een heleboel ervaring, die ze graag met je willen delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *